Main Content

Manchester United stratí 21 miliónov libier, ak nevyhrá Európsku ligu

štvrtok, 18. máj 2017 09:02 | Autor: Squashmaster

Manchester United stratí 21 miliónov libier, ak nevyhrá Európsku ligu
Manchester United stratí 21 miliónov libier, ak nevyhrá Európsku ligu | zdroj: © TASR

Pre portál goal.com predstavitelia Manchestru United potvrdili, že v prípade prehry vo finále Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam, ktorá de facto znamená neúčasť červených diablov v budúcoročnej edícii Ligy majstrov, klub stratí 21 miliónov libier zo sponzorských tržieb.

Nedeľňajšia porážka zverencov Josého Mourinha na ihrisku Tottenhamu 1:2 znamenala definitívne nie v otázke umiestnenia United v prvej štvorke. To znamená, že jediná šanca, ako sa môže tím z Old Traffordu kvalifikovať do budúcoročnej Ligy majstrov je vyhrať štokholmské finále Európskej ligy proti mladíkom z Ajaxu Amsterdam.

Hlavný finančník tímu Cliff Baty potvrdil, že Manchester stratí 30% z príjmov zo sponzorskej dohody so značkou Adidas, ak United 24. mája v Štokholme neuspeje.

"Budúcoročné sponzorské peniaze od firmy Adidas majú byť vo výške 70 miliónov libier ak budeme v Lige majstrov, avšak ak nie, stratíme 30% z tejto sumy, teda 21 miliónov. Dôležitým faktom je, že sa to týka zostávajúcej dĺžky nášho kontraktu," povedal Baty.

Okrem toho tiež zdôraznil rozdiel z príjmov v prípade účasti v Lige majstrov a Európskej lige: "V Lige majstrov očakávame príjmy na úrovni 40-50 miliónov libier, zatiaľčo v prípade Európskej lige to je 15-20 miliónov. Avšak tento rok sme vyťažili aj z výsledkov ďalších anglických klubov v Európskej lige."

Celkový dlh United by podľa najnovších čísel mal dosahovať 366,3 milióna libier.