Main Content

Cristiano Ronaldo je krôčik od prekonania ďalšieho veľkého rekordu

utorok, 16. máj 2017 11:17 | Autor: Squashmaster

Cristiano Ronaldo je krôčik od prekonania ďalšieho veľkého rekordu
Cristiano Ronaldo je krôčik od prekonania ďalšieho veľkého rekordu | zdroj: © TASR

Táto sezóna môže byť pre Real Madrid tak úspešná, ako už dávno nie. Nielenže sa môže stať historicky prvým tímom, ktorý vyhrá najprestížnejšiu klubovú súťaž Ligu majstrov dvakrát po sebe, ale po piatich rokoch môže vyhrať aj domácu súťaž.

Veľmi dôležitý krok k zisku španielskeho titulu spravili "Pusinky" v nedeľňajšom zápase proti Seville. Veľkú zásluhu na tom mal portugalský gólostroj menom Cristiano Ronaldo, ktorý sa trafil do čierneho hneď dvakrát.  

Prvým nedeľňajším gólom dosiahol métu 400 gólov za Real Madrid, čím sa vyrovnal legendárnemu Gerdovi Mullerovi, ale ďalším sa vyrovnal ďalšej futbalovej ikone Jimmymu  Greavesovi. Ten zaznamenal vo farbách Tottenhamu a Chelsea 366 gólov, čo je presne rovnaký počet  ako strelil Ronaldo vo farbách Manchestru United (84) a Realu Madrid (282) dohromady, čím sa spolu s Greavesom stal historicky najlepším strelcom v najlepších európskych futbalových ligách (Premier league, Bundesliga, La liga, Seria 1 a francúzska Ligue 1).

V tejto štatistike Ronaldo vedie pred svojím hlavným rivalom Lionelom Messim, ktorý v La lige zaknihoval 346 gólov. Ďalším z aktívnych hráčov v rámci tejto tabuľky je Zlatan Ibrahimovič, ktorý vsietil 268 gólov a patrí mu jedenásta priečka. Zlatan je však jediný z prvej dvadsiatky, ktorý dal góly v troch a viacerých ligách (španielska, talianska, anglická, francúzska).