Main Content

Mourinho: Manchester United chce vyhrávať trofeje, nie byť v prvej štvorke

pondelok, 15. máj 2017 12:45 | Autor: Squashmaster

Mourinho: Manchester United chce vyhrávať trofeje, nie byť v prvej štvorke
Mourinho: Manchester United chce vyhrávať trofeje, nie byť v prvej štvorke | zdroj: © TASR

Manchester United prehral v 36. kole Premier league na ihrisku Tottenhamu 1:2, čím sa mu vidina na umiestnenie v prvej štvorke definitívne stratila. Miestenku v budúcoročnej edícii Ligy majstrov si však zverenci Josého Mourinha stále môžu vybojovať, ak v štokholmskom finále Európskej ligy porazia Ajax Amsterdam.

Práve finálová účasť a možnosť zisku veľkej trofeje je podľa kontroverzného portugalského kouča dôležitejšia ako miesto v prvej štvorke anglickej ligy. "Pre nás, ako Manchester United, je dôležitejšie vyhrávať trofeje ako byť v prvej štvorke. Takže ak vyhráme Európsku ligu, bude to pre nás obrovský úspech, pretože to je veľký cieľ. Uvedomujeme si, že ak prehráme finále Európskej ligy, budúci rok si Ligu majstrov nezahráme. Ale o trofeje vždy bojujeme a ďalšie tímy anglickej ligy, ktoré bojujú o štvrtú priečku, by pravdepodobne radšej boli v našej situácii," povedal Mourinho pre portál goal.com.

V súvislosti s nelichotivým umiestnením United v anglickej lige Mourinho nevyjadril rozhorčenie: "Nie som nahnevaný, pretože sme sa museli takto rozhodnúť. Niektorí ľudia hovoria, že sme riskovali. Neriskovali sme, nevybrali sme si Európsku ligu, nemali sme totiž na výber. Ak by som mal k dispozícii Ashleyho Younga, Luka Shawa, Marcosa Roja, Ibrahimoviča, mohol by som ich rotovať a tým pádom hrať každý zápas s dostatočným počtom hráčov. Ale ak mám 14-15 hráčov, tak to jednoducho nejde. Nemôžem nastúpiť proti Arsenalu alebo Manchestru City s piatimi mladými hráčmi a prehrať 5:0. To si jednoducho nemôžem dovoliť," objasnil príčiny pravdepodobného šiesteho miesta United v anglickej lige.

Anglickým majstrom je Chelsea, druhé miesto má isté Tottenham, ale o zvyšné dve miestenky do Ligy majstrov zvedú ešte tuhý boj Liverpool, Manchester City a Arsenal.