Main Content

Chelsea môže zlomiť ďalší rekord Premier league

pondelok, 15. máj 2017 12:43 | Autor: Squashmaster

Chelsea môže zlomiť ďalší rekord Premier league
Chelsea môže zlomiť ďalší rekord Premier league | zdroj: © TASR

Taliansky tréner Antonio Conte začal na novom pôsobisku na Stamford Bridge viac ako pôsobivo. Hneď v prvej sezóne získal s The Blues anglický titul, keď dve kolá pred koncom má pred Tottenhamom nedostižný sedembodový náskok. Napriek tomu sa Conte a jeho zverenci môžu zapísať do histórie Premier league v ešte väčšom a veľkolepejšom štýle.

Ak Chelsea vo zvyšných dvoch zápasoch anglickej ligy, ktoré hrá s veľmi prijateľnými súpermi (už isto vypadávajúcim Sunderlandom a šestnástym Watfordom), vyhrá, stane sa vôbec prvým klubom v histórii Premier league, ktorý v jednej sezóne dosiahol 30 víťazstiev.

Aj doterajší rekord drží podľa portálu goal.com Chelsea, ktorá pod taktovkou Josého Mourinha v sezónach 2004/2005 a 2005/2006 vyhrala po 29-krát.

Vynikajúcu sezónu môže londýnsky klub ešte zvýrazniť ziskom prestížneho FA Cupu, kde na legendárnom štadióne Wembley bude jeho súperom ďalší londýnsky klub Arsenal.

Bola by to už šestnásta trofej pre Johna Terryho, ktorý po 22 rokoch opúšťa rady The Blues. 36-ročný Terry sa v modrom drese predstavil neuveriteľných 715-krát, ale v poslednom čase už dostávajú prednosť mladší obrancovia, predovšetkých navrátilec z PSG David Luiz.

Práve ten komentoval finále FA Cupu: "Klamal by som, ak by som povedal, že nerozmýšľam o zisku double. Je pochopiteľné, že o tom rozmýšľame, ale ideme deň po dni, musíme odohrať zvyšné dva ligové zápasy a potom sa dobre pripraviť na duel proti Arsenalu. Bude to veľmi ťažký zápas proti fantastickému tímu, preto musíme hrať na najvyššej úrovni."