Main Content

Úspešný holandský tréner sa ponúka na lavičku Barcelony

piatok, 5. máj 2017 09:27 | Autor: Squashmaster

Úspešný holandský tréner sa ponúka na lavičku Barcelony
Úspešný holandský tréner sa ponúka na lavičku Barcelony | zdroj: © TASR

Luis Enrique po sezóne skončí na lavičke FC Barcelona. Nahradiť by ho mohol aj Ronald Koeman.

Bývalý vynikajúci holandský reprezentant Ronald Koeman je momentálne trénerom anglického FC Everton. Je to už jeho druhá trénerská stanica na Britských ostrovoch, keď predtým viedol Southampton. Avšak pre portál goal.com sa priznal, že jeho snom byť trénerom katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona.

Koeman na Nou Campe už pôsobil 6 rokov (1989-1995) ako hráč, a ako obranca strelil za Barcu úctyhodných 67 gólov v 192 stretnutiach.

"V mojej trénerskej kariére mám dva ciele. Prvým je trénovať národný tím Holandska. Mojím druhým snom je trénovať Barcu, to je pravda. Teraz som však v Evertone. Vo futbale, ako aj v živote, je možné všetko. Ak by sa kluby dohodli na podmienkach, nebránil by som sa viesť Barcu už v budúcej sezóne, " povedal 54-ročný Holanďan.

Koeman však s určitosťou vylúčil jeden klub, na lavičku ktorého si podľa vlastných slov nikdy nesadne. "Nikdy by som netrénoval Real Madrid, napriek tomu, že mám pred týmto klubom a inštitúticou veľký rešpekt, je to jednoducho nemožné. Nakoľko som historicky veľmi spätý s Barcelonou, nikdy by som nemohol byť trénerom ich najväčšieho rivala," zdôraznil Koeman.

Vzhľadom na to, že Luis Enrique po skončení tejto sezóne odchádza z lavičky Blaugranas a zatiaľ nie je známy jeho nástupca, má Koeman šancu.