Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.)

nedeľa, 30. apríl 2017 10:51 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Až krátko pred zápasom sa rozhodlo o štarte Andrésa Iniestu v barcelonskom derby. Proti Espanyolu (3:0) ho nakoniec do hry nepustilo zranené trieslo. (Goal.com)

BARCELONA: Duel s Espanyolom bol zároveň návratom Neymara po treste. „V takýchto zápasoch často fauluje, niekoľkokrát sa už nechal vylúčiť. Zvládanie takýchto situácií je uňho dôležité a potrebné.“ komentoval Luis Enrique. (Football-España.net)

BARCELONA: Katalánci si vyhliadli posilu do obrany z Ajaxu Amsterdam. Ide o 20-ročného stopéra Davinsona Sáncheza, ktorý popri „béčku“ odohral už 41 duelov za prvý tím. (futbol.as.com)

REAL MADRID: Raphaël Varane sa po zranení vrátil len nedávno a pre zápas s Valenciou bol z preventívnych dôvodov vynechaný. Madridčania napriek tomu dokráčali k víťazstvu 2:1. (Marca)

SEVILLA: Argentínsky národný tím naďalej nevzdáva snahu priviesť Jorgeho Sampaoliho. Prezident tamojšieho futbalového zväzu ho označil za „vyvoleného“ a plánuje s ním rokovať. (ESPN)

REAL SOCIEDAD: Pri víťazstve 2:1 nad Granadou nebol Willian José, ktorého nepustilo do hry svalové zranenie. Je zatiaľ otázne, či sa dolieči do piatkového súboja so Sevillou. (Marca)

GRANADA: K zázračnej záchrane v Andalúzii nedôjde ani v prípade ďalšieho klubu. El Graná zaknihovali v San Sebastiáne piatu prehru v rade a pridali sa k zostupujúcej Osasune. (Marca)