Main Content

Klopp ukázal veľkého športového ducha. Hráčom súpera srdečne gratuloval

utorok, 6. december 2016 14:42 | Autor: Squashmaster

Klopp ukázal veľkého športového ducha. Hráčom súpera srdečne gratuloval
Klopp ukázal veľkého športového ducha. Hráčom súpera srdečne gratuloval | zdroj: © TASR

Víkendový zápas 14. kola anglickej ligy Bournemouth - Liverpool mal byť jednoznačnou záležitosťou v tejto sezóne veľmi dobre hrajúcich The Reds. Do 75. minúty tomu aj všetko napovedalo, keď hostia viedli 1:3. V priebehu posledných 15 minút sa však domáci hráči vyhecovali k nevídanému výkonu a tromi gólmi položili jedného z ašpirantov na titul na kolená.

Napriek šoku zo straty troch bodov sa veľmi ľudským gestom prezentoval, inak mimoriadne excentrický a emotívny tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Hoci vo vnútri tohto temperamentného Nemca sa určite odohrával riadny zlostný výbuch, pretože v boji o titul môžu byť tieto body kľúčové, navonok sa zachoval ako veľký gentleman.

Po skončení zápasu hráčom Bournesmouth uznanlivo pogratuvalo k ich senzačnému obratu, ktorý stál jeho tím všetky tri body. Špeciálne gesto ukázal Jordonovi Ibemu, ktorý ešte v minulej sezóne obliekal dres práve The Reds.

,,Všetka česť Kloppovi. Gratuloval Ibemu po prehre. Ukázal sa rozdiel triedy medzi ním a Guardiolom, napísal fanúšik na Twitteri, čím poukazoval na diametrálne odlišné správanie trénera Manchestru City Pepa Guardiolu, ktorý po domácej prehre Citizens proti Chelsea okolo svojho bývalého zverenca Cesca Fabregasa iba prešiel, bez akéhokoľvek náznaku, že by spolu prežili niekoľko spoločných rokov.

Guardiola sa však tomuto porovnávaniu bráni. ,,Pozdravil som Cesca v šatni. Na ihrisku som nezaregistroval, že by sa ma snažil pozdraviť,“ cituje jeho dodatočné vysvetlenie španielska Marca.