Main Content

Futbalová revolúcia! V Nemecku budú môcť striedať až 4 hráči

nedeľa, 4. december 2016 11:48 | Autor: Squashmaster

Futbalová revolúcia! V Nemecku budú môcť striedať až 4 hráči
Futbalová revolúcia! V Nemecku budú môcť striedať až 4 hráči | zdroj: © TASR

V Nemecku sa rozhodli pre experiment. Všetky kluby, ktoré ešte sú v hre pre tento ročník národného pohára odsúhlasili, že v prípade predĺženia, kluby budú môcť siahnuť po štvrtom striedajúcom hráčovi.

Táto novinka bude platiť pre prebiehajúci, ako aj nasledujúci ročník nemeckého pohára a bude sa týkať nielen mužského, ale aj ženského futbalu. Platiť začne od budúceho kola, ktorým je štvrťfinále.

Prvý stavebný kameň, ktorý by mohol viesť k celoplošnej implementácii, schválili v Nemecku v piatok. "Sme veľmi radi, že všetky kluby považujú toto nové pravidlo za prospešné. Berieme do úvahy vyťaženosť hráčov. Teraz budú mať tréneri o jednu príležitosť viac, ako zasiahnuť do priebehu zápasu. Participácia na tomto pilotnom projekte umožňuje prakticky zhodnotiť štvrté striedanie vzhľadom na jeho výhody. Ale taktiež bude možné zistiť, aké má toto opatrenie negatíva," povedal pre nemecký denník Die Welt viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Peter Frymuth.

Je nutné dodať, že globálne nejde o novinku, pretože tento format už bol testovaný na tohtoročnej Copa America, avšak v Európe ide o prvého pokusného králika.