Main Content

Portugalský hrdina Eder nemá ľahký život, prezradil svoje tajomstvo

sobota, 16. júl 2016 12:11 | Autor: Jakub Vaverka

Portugalský hrdina Eder nemá ľahký život, prezradil svoje tajomstvo
Portugalský hrdina Eder nemá ľahký život, prezradil svoje tajomstvo | zdroj: © TASR

Hrdinom portugalskej reprezentácie sa na Euro 2016 stal útočník Eder, ktorý gólom v predĺžení rozhodol finálový zápas proti Francúzsku. Týždeň po úspešnom finále člen zlatého tímu médiám prezradil smutný príbeh zo svojho súkromia, o ktorom tušil len málokto.

Anglický denník The Express prezrádza príbeh portugalského útočníka, ktorý by si zaslúžil sfilmovanie. Z chlapca, ktorý sa stal sirotou, pretože jeho rodičia sa oňho nedokázali postarať až k mužovi, ktorý vsietil víťazný gól Majstrovstiev Európy 2016. O Ederovom súkromí vedel dodnes málokto, po interview v portugalskej televízii však o jeho ťažkej minulosti vie celý svet.

Eder mal veľmi komplikované detstvo, viac svetla do celej situácie prilieva samotný hráč: „Môj otec je vo väzení od mojich dvanástich rokov. Moja nevlastná matka umrela a on bol obvinený z jej vraždy. Myslím, že bol odsúdený na šestnásť rokov.“ Bývalý zakončovateľ waleského tímu Swansea City, ktorému však Premier League nesadla, ďalej informoval, že dlho plánoval svojho otca ísť do väzenia navštíviť.

To vraj mohol byť jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol pre prestup do Premier League. Strelec, ktorý pochoval nádeje Francúzov na domáci triumf pokračova: „Od momentu, kedy som začal hrať za Academicu a zarábať peniaze, som mohol ísť do Anglicka, pozrieť otca do väzenia, v ktorom sedí.“ Eder bližšie nešpecifikoval, kde je jeho otec väznený a celkovo sa snažil vyhnúť trpkým detailom o svojej minulosti. Portugalský reprezentant je ďalším dôkazom toho, že aj ťažký osud nemusí človeka zlomiť, ale môže poslúžiť ako obrovská motivácia.