Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (4.7.)

pondelok, 4. júl 2016 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (4.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (4.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Poznáme semifinalistov

Po včerajšku poznáme kompletný zoznam semifinalistov Euro 2016. O parížske finále sa pobijú Portugalci s Walesom a domáci Francúzi s majstrami sveta Nemeckom. Prvé semifinále je na programe v stredu, druhé vo štvrtok.

Nemci sú najlepší na svete

Tréner domáceho Francúzska Didier Deschamps po postupe do semifinále proti Nemecku prehlásil, že zverenci Joachima Lowa sú najlepším národným tímom na svete. Pre domácich to bude obrovská výzva, od finále pred vlastnými fanúšikmi ich delí jeden zápas. (goal.com)

Portugalsko sa nesústreďuje len na GB

Jedna z opôr portugalského národného tímu na Euro 2016 , záložník André Gomes prehlásil, že „brazílski Európania“ sa pred semifinálovým duelom proti Walesu nesústreďujú len na najväčšiu hviezdu Drakov Garetha Balea. (goal.com)

Coleman by nikdy netrénoval Anglicko

Tréner waleskej reprezentácie Chris Coleman dostal od novinárov otázku, či by sa niekedy ujal trénovania Anglicka. Kormidelník Drakov promptne odvetil, že by Albion nikdy trénovať nešiel. (goal.com)

Lagerback je pyšný

Tréner Islandu Lars Lagerback po štvrťfinálovej porážke s Francúzskom (2:5) prehlásil, že je pyšný na svoj tím, za to, čo „Vikingovia“ na celom kontinentálnom šampionáte predviedli. Postup medzi TOP 8 Európy bol veľkým prekvapením. (goal.com)

Penalta bude Zazu mátať

Útočník Talianska Simone Zaza potvrdil, že nepremenený pokutový kop proti Nemecku v štvrťfinále majstrovstiev Európy ho bude mátať ešte veľmi dlhú dobu. Kanonier Juventusu Turín vstúpil do zápasu až na konci predĺženia a jeho jedinou úlohou bolo premeniť penaltu, avšak zlyhal. (goal.com)

Chýbala energia a sila

Najväčšia hviezda výberu Islandu, stredopoliar z anglickej Premier League Gylfi Sigurdsson po prehre s Francúzskom médiám povedal, že Islanďanom proti domácemu tímu chýbala potrebná energia a sila uhrať dobrý výsledok. (goal.com)