Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (3.7.)

nedeľa, 3. júl 2016 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (3.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (3.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Penaltová dráma pre Nemecko

Vo včerajšom šlágri štvrťfinále Euro 2016 postúpilo Nemecko do boja o medaily po penaltovej dráme, Talianom ostali iba oči pre plač. Zápas sa po góloch Ozila a Bonucciho skončil remízou 1:1, v predĺžení sme gól nevideli a o postupe rozhodli až pokutové kopy, v ktorých sa mýlilo hneď niekoľko hviezdnych strelcov. V rýchlej smrti nedal Talian Darmian, Nemec Hector sa nemýlil a majster sveta z roku 2014 je tak o krok bližšie k ďalšej trofeji.

Hector neskrýval nadšenie

Obrovské nadšenie po postupe cez silné Taliansko neskrýval krajný obranca nemeckej reprezentácie Jonas Hector. Ľavý bek z Kolína nad Rýnom odohral vynikajúci zápas, rýchlosťou platil na talianskych obrancov a v penaltovom rozstrele proti Buffonovi sa nemýlil. (goal.com)

Kritický Conte

Tréner Talianska Antonio Conte po konci azúrovej squadry na Euro 2016 prehlásil, že ho počas šampionátu nikto nepodporoval a bol to jeho boj proti ostatným. Conte na lavičke Modrých končí a bude pokračovať ako kormidelník Chelsea FC. (goal.com)

Wenger nevylúčil reprezentáciu

Francúzsky tréner Arsenalu Arsene Wenger, ktorý je spájaný s trénovaním anglickej reprezentácie nevylúčil možnosť, že by sa stal nasledovníkom Roya Hodgsona na lavičke The Three Lions. Najbližší súťažný zápas Anglicko odohrá v kvalifikácii MS 2018 proti Slovensku. (goal.com)

Balotelli chváli Pogbu

Taliansky útočník Mario Balotelli, ktorý počas Euro 2016 pracuje ako expert pre Goal.com prehlásil, že francúzsky stredopoliar Paul Pogba má na to, aby sa časom stal jedným z najlepších futbalistov na svete. Les Bleus sa budú na Pogbove schopnosti spoliehať aj dnes proti Islandu. (goal.com)

Domáci vs prekvapenie

Dnes sa skončí štvrťfinálová fáza Euro 2016, domáce Francúzsko narazí na najväčšie prekvapenie turnaja, Island. Favoritom na postup sú domáci, ktorí majú vo svojom kádri niekoľko svetových hviezd, futbalisti Islandu sa pokúsia zaskočiť ďalšieho favorita.