Main Content

Manchester City súboj o titul stále nevzdal: Erling Haaland skóroval 4 góly v 1 zápase

sobota, 4. máj 2024 21:09 | Autor: TASR

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland | zdroj: TASR

Futbalisti Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom zápase 36. kola anglickej Premier League nad Wolverhamptonom Wanderers 5:1.

Štyrmi gólmi sa blysol nórsky útočník Erling Haaland, ktorý má v ligovej sezóne na konte už 25 presných zásahov a upevnil si pozíciu lídra tabuľky strelcov. Citizens patrí druhá priečka so stratou jedného bodu na vedúci Arsenal, ktorý však odohral o zápas viac.

Haaland zaznamenal čistý hetrik už v prvom polčase. Skóre stretnutia otvoril v 12. minúte z pokutového kopu, po polhodine hry sa presadil hlavičkou po centri Rodriho. Hetrik skompletizoval opäť z penalty. Kontaktný gól hostí strelil krátko po zmene strán Hwang Hee-Chan, no už o minútu opäť udrel Haaland.

Nórsky kanonier si výborne prebral dlhú prihrávku od Phila Foden, zbavil sa obrancu Maxa Kilmana a strelou k vzdialenejšej žrdi uzavrel svoju gólovú kanonádu. Od 83. minúty ho nahradil na ihrisku Julian Alvarez, ktorý už necelé dve minúty po príchode na ihrisko pridal piaty presný zásah City - 5:1. Haaland zaknihoval svoj šiesty hetrik v 63. zápase Premier League.